Poradnia dietetyczna
Nasze specjalizacje
Dietoterapia
Moją specjalizacją jest prowadzenie dietoterapii w polu nierównowagi gospodarki hormonalnej, insulinooporności, niedoczynności tarczycy, choroby Hashimoto, zaburzeń miesiączkowania, PCOS czy endometriozy.
Zajmuję się również dietoterapią w chorobach z autoagresji – m.in. choroba Hashimoto, WZJG (wrzodziejące zapalenie jelita grubego), AZS (atopowe zapalenie skóry) czy RZS (reumatoidalne zapalenie stawów).
Dodatkowo choroby układu pokarmowego oraz dietoterapia – szczególnie alergie pokarmowe, nietolerancja laktozy, histaminy, SIBO.
Propagowanie zdrowego odżywiania
Nieodłącznym elementem długiego i zdrowego życia są prawidłowe nawyki żywieniowe. Oczywiście, należy utrzymywać balans we wszystkim, gdyż od najmłodszych lat jesteśmy nadmiernie ‘przyzwyczajani’ do słodkiego smaku. Wielu pacjentów zgłasza się do mnie z problemami stricte psychodietetycznymi jak m.in. zajadanie stresu czy nieprawidłowe relacje z jedzeniem. Dlatego też, jeśli chcesz trwale i przyjemnie zmienić swoje nawyki żywieniowe, zapraszam do współpracy 🙂
Wykłady
Jedna z moich ulubionych form pracy z Pacjentami. Posiadam duże doświadczenie w prowadzeniu szkoleń – jedno z większych, to Program Norway Grants „Równe szanse w zdrowiu” – „Czyste ręce zdrowe zęby” – wykłady dla dzieci i młodzieży w powiecie świdwińskim dotyczące zdrowego stylu życia, aktywności fizycznej oraz higieny – Przedszkola, Szkoły Podstawowe, Szkoły Gimnazjalne, Szkoły Ponadgimnazjalne – dla niemal 7000 uczniów. Prowadziłam również cykl warsztatów “Zdrowo wcale nie znaczy drogo!”. Szkolenia oraz warsztaty kulinarne były kierowane do osób korzystających z pomocy Caritas i Banków Żywności. Projekt był współfinansowany przez Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej oraz Europejski Fundusz Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD).
Swoje doświadczenie pogłębiałam również w ramach współpracy MCK e-Eureka w Świeszynie – poprowadziłam cykl wykładów dotyczących dietetyki, zdrowego żywienia, alergii pokarmowych dla seniorów. Kładłam również duży nacisk na kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych oraz zwiększenie świadomości konsumenckiej.
Redukcja masy ciała
Schorzenia metaboliczne. Kłopoty ze stabilizacją masy ciała. Zdrowa dieta, w celu poprawy samopoczucia oraz zmiany w kierunku trwałych i zdrowych nawyków żywieniowych. Ten temat również szerzę zarówno podczas indywidualnych konsultacji jak i szkoleń
Przed pierwszą wizytą
Nasz wspólny cel
70% sukcesu to odpowiednio zbilansowana dieta
70% sukcesu to odpowiednio zbilansowana dieta. 30% sukcesu to codzienna aktywność fizyczna. 100% satysfakcji to trzymanie się wyznaczonego celu i cierpliwe dążenie do niego. 100% zadowolenia to nasza wspólna ciężka i cierpliwa praca.