Healthy&Fit

Katarzyna Siedzik

Cześć, jestem Kasia

Jestem absolwentką Dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Swoją pasję do zdrowego stylu życia cały czas rozwijam dokształcając się na konferencjach, czytając specjalistyczną prasę, książki, artykuły naukowe. Lubię szukać nowych lub niedocenianych produktów, eksperymentując z nimi w kuchni.

Moim celem jest pokazanie dietetyki od kuchni, zmotywowanie Cię do chęci zmiany na #ZdrowsząWersjęCiebie.

Specjalizuję się w temacie chorób tarczycy, chorób z autoagresji (m.in. choroba Hashimoto, RZS, AZS).

Oprócz pracy zawodowej, cały czas poszerzam swoją wiedzę. W zakładce “Certyfikaty” znajdziesz wszystkie szkolenia / konferencje / kursy, które ukończyłam. Obecnie w ramach pracy doktorskiej na AWF w Poznaniu, rozwijam temat wpływu diety ketogennej na stan zapalny i odpowiedź immunologiczną.

Myślę, że umiejętność pracy dietetyka powinna iść w parze z psychologią, motywacją Pacjenta jak również jego zrozumieniem. Empatia jest ważną cechą, tym bardziej, że coraz więcej z nas boryka się z zaburzeniami odżywiania – m.in. kompulsywnym objadaniem, zajadaniem stresu czy ortoreksją, dlatego też psychodietetyka to kolejny obszar, w którym się rozwijam.

Bardzo często współpraca ze mną idzie w parze z innymi specjalistami, do których kieruję – Endokrynolog, Diabetolog jak również Psycholog, Psychoterapeuta. Bo ‘posprzątanie’ w głowie jak również trwała zmiana nawyków żywieniowych jest gwarancją sukcesu! Wiem, że pośród wszystkich informacji zamieszczonych w Internecie, możesz poczuć się nieco zagubiona, dlatego cieszę się, że tutaj trafiłaś. Znajdziesz tutaj informacje rzetelne. W mojej pracy wykorzystuję wiedzę potwierdzoną badaniami – EBM (Evidence-based medicine) oraz EBP (Evidence-based practice).

Jestem magistrem dietetyki.

Prowadzę własną poradnię dietetyczną od ponad 8 lat 🙂

Poza gabinetem prowadzę szkolenia z zakresu edukacji żywieniowej zarówno dla dzieci, młodzieży, seniorów jak i dla pracowników w ramach “Dnia z dietetykiem” w firmach. Cały czas dokształcam się – obecnie jestem na studiach doktoranckich, gdzie zgłębiam wpływ diety ketogennej na stres oksydacyjny, odpowiedź immunologiczną i stan zapalny oraz studiuję podyplomowo Psychodietetykę, którą uważam za moje dotychczas najlepsze studia! 😉

W 2020 roku uzyskałam tytuł specjalistki przyjaznej insulinoopornym SOIT (Fundacja Insulinooporność), a w 2022 roku tytuł specjalistki przyjaznej insulinoopornym SOIT PRO (KLIK).

Moją specjalizacją jest prowadzenie dietoterapii w polu nierównowagi gospodarki hormonalnej, insulinooporności, niedoczynności tarczycy, choroby Hashimoto, zaburzeń miesiączkowania, PCOS czy endometriozy.

Zajmuję się również dietoterapią w chorobach z autoagresji – m.in. choroba Hashimoto, AZS (atopowe zapalenie skóry) czy RZS (reumatoidalne zapalenie stawów).

Schorzenia metaboliczne. Kłopoty ze stabilizacją masy ciała. Zdrowa dieta, w celu poprawy samopoczucia oraz zmiany w kierunku trwałych i zdrowych nawyków żywieniowych. Ten temat również szerzę zarówno podczas indywidualnych konsultacji jak i szkoleń

Pierwsze studia (licencjackie) ukończyłam na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym – kierunek Dietetyka.

Drugie studia (magisterskie) ukończyłam na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu – kierunek Dietetyka

W międzyczasie studiowałam Medycynę Laboratoryjną (Gdański Uniwersytet Medyczny), “Żywienie i suplementację w sporcie” (Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku), “Psychodietetykę” (WSB w Gdańsku) oraz Studia Doktoranckie (AWF Poznań).

Ukończyłam liczne szkolenia z zakresu dietetyki czy dietoterapii (Sprawdź zakładkę “Certyfikaty”).

Poza zagadnieniami związanymi z dietetyką, rozwijam się w zakresie technik redukcji stresu, odpoczynku, relaksacji czy optymalizacji snu – polubiłam się na nowo z Jogą, do której zachęcam!

W wolnym czasie kocham podróżować 🙂

Certyfikaty

Shopping Cart
Przewiń do góry